:: دوره 3، شماره 9 - ( 11-1394 ) ::
جلد 3 شماره 9 صفحات 28-9 برگشت به فهرست نسخه ها
معیارهای کارامدی درون‌سازمانی نهادهای مبارزه با فساد اقتصادی (با تأکید بر کنوانسیون مریدا و طرح تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی)
سید محمد مهدی ساداتی*
دانشگاه شیراز
چکیده:   (5553 مشاهده)
کنوانسیون مبارزه با فساد سازمان ملل متحد کشورهای عضو را به ایجاد نهاد یا نهادهای متناسب برای پیشگیری و مبارزه با فساد توصیه نموده است. به‌رغم تأکید فزاینده درباره مبارزه با فساد، بسیاری از تلاش‌ها در این زمینه به دلایلی مانند: اهداف غیرواقعی، شاخص‌های ارزیابی نامناسب، اعتبار اندک سازمان‌های مبارزه با فساد در افکار عمومی و عدم حمایت‌های سیاسی لازم به شکست انجامیده است؛ لذا بررسی کارامدی سازمان‌های مبارزه با فساد می‌تواند بسترساز مبارزه‌ای کارامد با فساد باشد. این مقاله با روشی تحلیلی و تأکید بر سند مهمی مانند کنوانسیون مبارزه با فساد سازمان ملل متحد و مقایسه آن با طرح تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی، به ارائه مدلی جامع در مورد معیارهای کارایی درون‌سازمانی نهادهای مبارزه با فساد می‌پردازد. در بیشتر مطالعات انجام شده داخلی و بین‌المللی، این معیارها احصا نشده، مورد بررسی قرار نگرفته و مدلی نیز برای سنجش کارامدی و اثربخشی این نهادها که از جمله نهادهای حاکمیتی محسوب می‌گردند، ارائه نشده است؛ بلکه آنچه شاهد آن بوده‌ایم توصیه‌های کلی و مطالعات تطبیقی در حوزه سازمان‌های مبارزه با فساد بوده است.  این نوشتار با ارائه نظریه نوینی به نام نظریه انسجام در زمینه کارامدی نهادهای مبارزه با فساد اقتصادی و تقسیم معیارهای کارامدی براساس این نظریه به معیارهای انسجام درونی و بیرونی و همچنین با تحلیل سند سازمان ملل و طرح مزبور براساس این معیارها، به ارائه پیشنهادهای کاربردی می‌پردازد.       
واژه‌های کلیدی: پیشگیری از فساد، جرایم اقتصادی، فساد اقتصادی، کارامدی، نهاد مبارزه با فساد.
متن کامل [PDF 580 kb]   (3108 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي


XML     Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 9 - ( 11-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها