اسامی داوران::

1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد
2- دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
3- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات

یکی از مهم‌ترین بخش­‌های هر اقتصاد، بخش مالی آن است. صنعت بانک‌داری و صنعت بیمه مهم‌ترین ارکان این نظام مالی هستند؛ اما در ایران گسترش و رشد پایدار صنعت بیمه با چالش‌های فراوانی روبروست. بخشی از این چالش‌ها ناشی از دید سنتی به این بخش از سوی مصرف‌کننده و نیازمند اصلاح نوع نگاه مخاطبین است. لیکن بخشی از این مشکل درون‌زاست و از خود صنعت بیمه برمی‌خیزد. در مقاله‌ پیش‌رو کوشیده شده است که یکی از مهم‌ترین عوامل مانع رشد صنعت بیمه که از خود این صنعت برمی‌خیزد یعنی چالش‌های مقررات‌گذاری، مورد موشکافی و مداقه قرار گیرد.

ابتدا چالش‌های فوق را در درون صنعت بیمه بررسی و احصا کرده‌ایم و در ادامه و در سطحی کلان‌تر به تفکیک قوای حاکم بر کشور در مورد مقررات‌گذاری صنعت بیمه بحث کرده‌ایم و در نهایت به همین موضوع از زاویه‌ مشتریان و فرهنگ عمومی نگاه کرده‌ایم. در میانه‌ این بحث از دید اقتصادی به مقررات‌گذاری و مقررات‌زدایی و اینکه در چه شرایطی این دو مفید و در چه شرایطی مضر هستند پرداخته‌ایم. در نهایت راهکارهایی برای بهبود وضع موجود و حرکت به سمت شرایط مطلوب پیشنهاد شده است.

واژه‌های کلیدی: چالش‌های مقررات‌گذاری، صنعت بیمه، بیمه مرکزی، شورای عالی بیمه.

XML     Print

تقوایی محمدرضا، رستمی ولی، هاشمی سید محمد. چالش‌های مقررات‌گذاری در صنعت بیمه تجاری کشور. حقوق اداری. 1394; 2 (7) :57-89

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 47 queries by YEKTAWEB 4645