سیدرضا پورغفاری ، علیرضا منظری توکلی* ، سنجر سلاجقه ، مهدی دهقانی سلطانی
هدف این پژوهش طراحی و تبیین الگوی آوای کارکنان با تاکید بر فرهنگ سازمانی و با میانجیگری توانمندسازی کارکنان (مورد مطالعه: ستاد مرکزی بانک کشاورزی و شعب آن بانک در تهران بزرگ) است. پژوهش حاضر توصیفی اکتشافی و از نظر هدف کاربردی و تحلیل داده­های آن آمیخته بوده که در بخش کیفی، تحلیل مضمون و در بخش کمّی، معادلات ساختاری با استفاده از نرم­افزار  SPSS, PLS می­باشد. ابتدا متون تخصصی متغیرهای پژوهش مطالعه و سپس با 16 خِبره جامعه هدف که به روش گلوله برفی هدفمند شناسایی شده بودند مصاحبه به روش غیرساختارمند انجام شد. در نتیجه 4 بُعد برای فرهنگ‌سازمانی شامل: مشتری مداری، نظم­اندیشی، تخصص­گرایی و اخلاق­مندی؛ 4 بُعد برای توانمندسازی کارکنان شامل: آموزش، پویایی، مسئولیت­پذیری و بازخورد و 4 بُعد برای آوای کارکنان شامل: سودمند، بهره­مند، سازگار و انذار، شناسایی شدند. در فاز کمّی نیز جامعه تحقیق 1955 نفر از کارکنان محل اجرای پژوهش بوده که با استفاده از جدول مورگان و شیوه نمونه­برداری احتمالی طبقه­ای 322 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. بر اساس نتایج، فرهنگ‌سازمانی با توانمندسازی کارکنان و آوای کارکنان؛ و توانمندسازی کارکنان با آوای کارکنان رابطه داشته و ارتباط این متغیرها مثبت و معنادار بود. ضمناً با ارتقاء فرهنگ‌سازمانی و توانمندسازی کارکنان آوای بهره­مند، سودمند و انذار افزایش‌یافته ولیکن باعث کاهش آوای سازگار می­شوند. برازش مدل نهایی پژوهش نیز معادل 573/0 بوده که بیانگر برازش قوی آن می­باشد. بر اساس مدل تحقیق، 7/19 درصد از تغییرات آوای کارکنان توسط فرهنگ سازمانی اعمال شده و با حضور متغیر میانجی این میزان به 9/39 درصد افزایش یافته و هر زمان اثر مستقیم و غیرمستقیم دو متغیر پیش­بین (فرهنگ سازمانی) و میانجی (توانمندسازی کارکنان) با هم جمع شوند: اثر کل معادل 596/0 شده که نشان می­دهد با حضور متغیر توانمندسازی کارکنان 6/59 درصد تغییرات آوای کارکنان توسط فرهنگ سازمانی تبیین می‌شود که نشان‌دهنده اهمیت این متغیر می­باشد؛ با توجه به نتایج پژوهش پیشنهادهایی نیز ارائه گردید.

واژه‌های کلیدی: بانک کشاورزی، فرهنگ‌سازمانی، توانمندسازی کارکنان، آوای کارکنان

poorghafari S, manzari tavakoli A, salajegheh S, dehghani soltani M. Designing and explaining the pattern of employee voice with emphasis on organizational culture and mediating employee empowerment (Case study: the headquarters of the Agricultural Bank and its branches in Tehran). qjal 2022; 10 (32) :59-91

پورغفاری سیدرضا، منظری توکلی علیرضا، سلاجقه سنجر، دهقانی سلطانی مهدی. طراحی و تبیین الگوی آوای کارکنان با تاکید بر فرهنگ سازمانی و با میانجیگری توانمندسازی کارکنان (مورد مطالعه: ستاد مرکزی بانک کشاورزی و شعب آن بانک در تهران بزرگ). حقوق اداری. 1401; 10 (32) :59-91

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645