اسامی داوران::

1- دانشگاه شهید بهشتی
2- دانشگاه علامه طباطبایی
چکیده:   (2049 مشاهده)
قدرت عمومی در ایران علاوه بر توزیع میان نهادهای موجود در قوانین اساسی و عادی، به نهادهای بدیعی که به موجب سایر هنجارها ایجاد شده­اند از جمله شوراهای عالی انقلاب فرهنگی و فضای مجازی واگذار شده است. این نهادها در مبانی تاسیس خود دارای وظایف تقریباً مشخصی هستند. عموماً این وظایف به مفهوم سیاست­گذاری باز می­گردد. با توجه به ایجاد هنجار توسط این­ نهادها، نظارت بر آنها جهت تضمین سلسله مراتب قواعد حقوقی اجتناب‌ناپذیر است. در ایران پس از گذر از پیچ و خم­های فراوان، طرح اصلاح قانون دیوان تحت شرایطی نظارت بر این مصوبات را برای تضمین قرار داشتن در حدود مفهوم سیاست­گذاری به رسمیت شناخته است. در این تحقیق  به واکاوی مفهوم، ویژگی­ها و سطوح سیاست پرداخته­ایم و حدود سیاست­گذاری این شوراها را به صورت منجز روشن ساخته­ایم تا از این رهگذر، حدود نظارت قضایی دیوان بر مصوبات این نهادها شفاف گردد. از سویی، با ذکر مواردی چند از عملکرد این شوراها و ارزیابی آن دریافتیم که در موارد متعدد، این شوراها به سیاست­گذاری پایبند نمانده­اند و به حدود قانون یا مقرره ورود کرده­اند. گزاره اخیر لزوم وجود نظارت قضایی را بر این نهادها بیش از پیش آشکار می­نماید.
واژه‌های کلیدی: سیاست‌گذاری، شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی فضای مجازی، نظارت قضایی بر اداره، خروج از صلاحیت

Adherence of policymaker institutions to the conceptual limits of policy by looking at the feasibility of judicial review (case study: Supreme Councils of the Cultural Revolution and cyberspace). qjal 2020; 8 (24) :49-72

جلالی محمد، سازگاری صادق. پایبندی نهادهای سیاست‌گذار به حدود مفهومی سیاست با نگاهی به امکان سنجی نظارت قضایی بر آن (مطالعه موردی شوراهای عالی انقلاب فرهنگی و فضای مجازی). حقوق اداری. 1399; 8 (24) :49-72

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 47 queries by YEKTAWEB 4645